Un pàmpol caigut (municipals 2011)

Aquest article el vaig escriure a 4 dies d’acabar la campanya electoral, just aquell mateix dia em va arribar un escrit de TxT explicant els seus motius de no presentar-se a les eleccions. Una vegada que ja tenim els resultats el vull fer públic.

i TxT no es presenta a les eleccions? ningú s’ha fet aquesta pregunta? una força que a les anteriors eleccions va quedar com a segona força és inexplicable la seva absència a la nova contesa electoral, per mi és un frau democràtic.

No puc oblidar la campanya bruta que va realitzar fa quatre anys, una campanya basada en falsedats (el temps ho ha demostrat) i amb una component populista que va quatllar a l’electoral teianenc. Com és que una força política que va prometre una regeneració del govern municipal s’hagi desgastat amb tanta rapidesa? Ho sento especialment per la gent de bona fe a la que han enganyat. Em consta el malestar d’alguna d’aquestes persones a les quals han defraudat.

Què volia TxT? Aturar i modificar el POUM, el pla d’ordenació urbana, és a dir l’ordenació de l’espai públic i privat del municipi. Tots sabem que en el llenguatge col·loquial aquest grup se li anomena els “totxos”, en clara referència als seus objectius.

Governar és prendre decisions i en l’exercici de govern et pots equivocar. ERC segur que vam prendre decisions que es podien haver pres de forma diferent però en cap cas mirant pels nostres interessos. Entre d’altres motius perquè els nostres interessos han estat LA CULTURA, L’EDUCACIÓ, LA GESTIÓ i LA TRANSPARÈNCIA. I el que queda de la tasca de TxT per l’ajuntament és l’afany i l’interès per la modificació del POUM. Sospitosament eren els mateixos que es van presentar quan es negociava el vigent POUM i que una vegada aprovat van desaparèixer de la vida política municipals fins fa quatre anys. Us sona?

Encara a hores d’ara no sabem les fons econòmiques del grup. Els treballs del POUM a final de la legislatura passada van fer sonar les alarmes a alguns propietaris de terrenys. Els criteris del POUM, tot i respectant els drets dels propietaris privats, plantejava una visió i gestió en clau pública inexistent en el vigent. Es necessitava que algú defensés alguns interessos que amb el consistori municipal (ERC,PSC, CiU i PP) no es sentien prou representats.

Si algú vol pot constatar aquestes reflexions amb una consulta de les actes dels plens de la present legislatura i a les assistències a les comissions informatives, podrà constatar quines han estat les prioritats de TxT, malgrat el que pamfletàriament puguin dir. Tot i que haig de reconèixer la tasca de consens de dos dels seus membres en els àmbits de gestió municipal i atenció a les persones.

En relació als moviments immobiliaris d’aquests propers anys caldrà estar amatents per veure-hi qui pot estar darrera. Possiblement trobarem algun pàmpol caigut.

Després dels resultats electorals i de les últimes actuacions d’alguns grups municipals no descarto la idea de creure que Gent de Teià (nou grup municipal) és la marca blanca dels interessos que representen i van representar TxT. ERC sempre ha estat incòmoda i Teià no podia ser una excepció.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s