Pel seu lema els coneixereu…

Una anècdota de l’altre dia m’ha suggerit aquesta entrada.L’anècdota:

“Al poble un grup organitza un debat entre els candidats de cara a les eleccions municipals. Es demana a una persona competent que dirigeixi el debat. Es reuneix amb els representants de cada força per pactar el disseny i preparar una mica el debat. La persona en qüestió, donat que no és del poble, vol fer una entrada parlant de cada gup, per fer-ho vol utilitzar els lemes dels cartells electorals. Quant està amb tots ells, a un grup els hi demana si poden aclarir una mica més el tema ja que als seus cartells no més ha trobat “VOTA”, i clar lema, lema…”

Jo, que sí sóc del poble, he passejat i faré pública la meva lectura dels lemes:

El PP: “TRABAJAR, HACER, CRECER” Vagis al poble que vagis el mateix lema. Sortit de la fàbrica de Génova. L’autonomia municipal no existeix. No m’extranya, quan és una candidatura fantasma.

El PSC “Teià camina” Un partit que ha tingut com a sostre electoral 2 regidors i que ja sabem com estan en aquest moment, presenten una candidata que no es del poble. Interpreto que entenen l’activitat municipal com la venda d’un producte i es tracta de pur màrketing això de “caminar” ja que malgrat a la seva llista hi ha algú de Teià no deixa de ser una llista fantasma. (Ni tan sols es presenten al debat)

Els de UMpC: “Units spot“. Home, que no ens “mamem el dit”. Un grup format per gent de Unió Democràtica de Catalunya que no estan d’acord amb la seva Federació i formen una agrupació per justificar no sé el què, o sí. Que parlin de “units” … I això de “spot” com si unes eleccions municipals fos qüestió d’un programa televisiu.

Els de CiU: “Avançem“. La primera vegada que ho vaig veure vaig estar dubtòs: no és una escisió socialista? doncs no, son els de CiU. Bé, suggereix dinamisme, progressió, col·lectivitat,  … Ho trobo força encertat tot i que no m’aclareix cap a on avançem.

Els de GdT: “Vota“. Aquest grup o no té lema o realment és aquest el lema. El primer suggeriment ja em quadra. En el segon cas ho trobo força decebedor: un grup de ciutadans “apolítics”, que es venten de ser la puressa democràtica municipal redueixen tot el seu missatge a que el nostre dret el deixem a les seves mans i d’aquí a 4 anys tornem-hi ? Incoherència total? No. És un fidel reflex de la seva percepció de la vida política: deixeu-nos a nosaltres, només cal que ens voteu.

Els de Compromís amb Teià+ERC: “És temps de compromís“. No cal que us digui que és el  que trobo més encertat. Suggereix que el moment que vivim és especial, que ara toca, que implica, però que mostra que tens llibertat per poder decidir. No diu que és el millor grup, demana que et “mullis”.

Jo ho tinc clar: COMPROMÍS AMB TEIÀ + ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA.

Anuncis